Mono i trójglicerydy

  • Alfa monogliceryd kwasu laurynowego – jest do 27 razy bardziej efektywny od czystego kwasu laurynowego; monoglicerydy kwasu laurynowego wchłaniają się do krwiobiegu, przez co ich skuteczność nie ogranicza się tylko do działania w świetle przewodu pokarmowego; wykazuje działanie obniżające populacje patogenów takich jak: streptokoki, pneumokoki, enterokoki, corynobacteria, candida, Staphyllococus aureus oraz wirusy w tzw. osłonce lipidowej, np: grypa, herpeswirus; wpływa na zwiększenie odporności immunologicznej zwierząt;
  • Trójglicerydy kwasu masłowego – tak chroniony kwas masłowy redukuje przenikanie bakterii salmonella do komórek nabłonka jelitowego; jest źródłem energii dla kosmków jelitowych, stymuluje aktywność enzymatyczną, poprawia przyswajalność składników pokarmowych;
  • Alfa monoglicerydy kwasu masłowego – hamuje rozwój bakterii gram-; 1-monoglicerydy są aktywne w całym przewodzie pokarmowym i w krwiobiegu, patogeny nie są w stanie wypracować oporności na ich działanie;
  • Fra Hybrid – jest to unikatowe połączenie zalet alfa monoglicerydu kwasu masłowego z trójglicerydem kwasu masłowego (patrz punkt 2 i 3);
  • Fra Hybrid plusjest to unikatowe połączenie lizolecytyny, alfa monoglicerydu kwasu masłowego z trójglicerydem kwasu masłowego; produkt ten zwiększa wchłanianie składników pokarmowych i poprawia  trawienie tłuszczów; jest źródłem energii dla kosmków jelitowych, stymuluje aktywność enzymatyczną, hamuje rozwój bakterii gram-;
  • FRA Digest Health jest to unikatowe połączenie zalet lizolecytyny, alfa monoglicerydu kwasu masłowego, trójglicerydu kwasu masłowego i alfa monoglicerydu kwasu laurynowego; produkt poprawia wchłanianie składników pokarmowych i trawienie tłuszczów; jest źródłem energii dla kosmków jelitowych, stymuluje aktywność enzymatyczną, hamuje rozwój bakterii gram-ujemnych i  gram-dodatnich;
  • MONOMIX to mieszanka α-monoglicerydów krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych (SCFA) i średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (MCFA); monoglicerydy powstają przy estryfikacji kwasów organicznych do α-pozycji glicerolu; występowanie wiązania kowalencyjnego między kwasami a cząsteczkami glicerolu powoduje, że aktywność produktu nie jest uzależniona od kwasowości środowiska; pozwala to na działanie α-monoglicerydów w czterech różnych środowiskach: wodzie, paszy, żołądku (niskie pH) i przewodzie pokarmowym (wyższe pH); produkt ma neutralny smak i zapach; α-monoglicerydy SCFA są dyspergowalne w wodzie i działają głównie na bakterie gram-ujemne, podczas gdy α-monoglicerydy MCFA są mniej dyspergowalne w wodzie i działają głównie na bakterie gram-dodatnie;
  • MONOCAP jest wytwarzany poprzez estryfikację kwasu kaprylowego i kaprynowego do pozycji α glicerolu; wiązanie kowalencyjne między kwasami a cząsteczkami glicerolu sprawia, że działają one niezależnie od pH; pozwala to na działanie α-monoglicerydów w czterech różnych środowiskach; woda, pasza, żołądek (niskie pH) i przewód pokarmowy (wyższe pH); produkt o neutralnym smaku i zapachu. α-monoglicerydy średniołańcuchowego kwasu tłuszczowego (MCFA) są mniej dyspergowalne w wodzie i działają głównie na bakterie gram-dodatnie.
  • ALLcid 3BL – mono- i diglicerydy kwasu laurynowego + trójglicerydy kw. masłowego; produkt poprawia  wykorzystanie składników pokarmowych  i  działa  jako  stymulator  wzrostu;  ma  korzystny  wpływ  na  poprawę odporności  immunologicznej, zwiększa syntezę enzymów trawiennych, poprawia wykorzystanie energii i zdrowotność stada.